ПРЕДЛАГАМЕ ЕКСПЕРТНИ РЕШЕНИЯ В СЛЕДНИТЕ ОБЛАСТИ:
дограма
щори
Вие сте тук
обков
гаражни врати
комарници
первази и козирки
бариери и антипаркинг устройства
                           

 

                   

СМЯНА НА СТЪКЛОПАКЕТИ

Дизайна на един прозорец във висока степен се определя от стъклопакетите. Те заемат 80- 90% от площта на дограмата. От техния избор зависят както пропусканата светлина в помещението, така и топло и шумоизолацията. Всички прозоречни системи позволяват бърз и сравнително лесен демонтаж на поставен стъклопакет и замяна с друг, като при това не се наранява дограмата. В последно време на пазара се налагат нискоемисийните (Ка стъкла), особено тези с меко покритие, както и по- новите високоенергийни стъкла( 4- сезонно стъкло).Все още стъклопакет, изпълнен с Ка стъкло и бяло се смята от специалистите за най- добра алтернатива цена- качество по отношение на топлопреминаване. Ето някои от вариантите при смяна на счупен или дефектирал стъклопкет:

  1. стъклопакет от бяло 4 мм/ бяло 4 мм стъкла с обща дебелина 24 мм - това е стандартния стъклопакет, монтиран в почти всички пвц прозорци и врати
  2. стъклопакет от бяло 4 мм/ КА стъкло е все още най- добрата комбинация по отношение топлопреминаване/ цена, както вече посочихме. Този вариант не се препоръчва за поставяне на прозорци с южно изложение, защото през лятото вследствие на директните слънчеви лъчи се получава силен парников ефект в помещението
  3. комбинация от бяло 4мм/ високоенергийно(4 сезонно) стъкло позволява постигане на целогодишен подходящ термичен баланс ( избягва се гореописания летен ефект на Ка стъклата)
  4. стъклопакет от бяло 4 мм/ триплекс 7 мм (или повече) е подходящо решение при нужда от постигане на по- висока степен на сигурност на Вашето жилище. Трудното му разбиване го прави незаменима преграда срещу взломни действия. Притежава и добра звукоизолация.
  5. троен стъклопакет от бяло4/ бяло4/ бяло4 мм стъкло, с обща дебелина поне 28 мм е едно от най- добрите решения за постигане на перфектна топло и шумоизолация в помещението. Известен недостатък е неговата по- голяма тежест, което се избягва като се проектират по- тесни отваряеми части ( крила)- не повече от 750-800 мм за дългогодишна безпроблемна употреба.

Възможна е всякаква комбинация с гореописаните стъкла, както и с цветни, релефни и декоративни форми, при което се постигат разнообразни ефекти като цяло на Вашия прозорец. Тук може да видите някои технически характеристики на най- използваните стъклопакети.

Ако имате проблем с Вашите стъклопакети (запотяване, счупване...) или сте решили да ги подмените с други- ще Ви помогнем!