ПРЕДЛАГАМЕ ЕКСПЕРТНИ РЕШЕНИЯ В СЛЕДНИТЕ ОБЛАСТИ:
Вие сте тук
щори
стъклопакети
обков
гаражни врати
комарници
первази и козирки
бариери и антипаркинг устройства
                           

 

                   

РЕМОНТ НА АЛУМИНИЕВА И ПВЦ ДОГРАМА

Съвременните алуминиеви и PVC прозоречни системи позволяват разрешаване на различни технически проблеми. Практически не ограничават по никакъв начин въображението на проектанта. Затова, Вашият прозорец дори и монтиран може да бъде преработен във вид, различен от първоначалния.

Основни проблеми- решения при ремонт на дограма

- от прозореца духа- обикновено с течение на времето като всеки един продукт и тук имаме нормално износване и амортизиране на материалите. Обикновено проблемите се проявяват на отваряемите части, между съчетаващите се профили, както и в контактната област между касата на дограмата и стената. Крилата на дограмата подлежат на ремонт и регулиране- нормално е напред във времето да провисне отваряемата част. Тогава решението предимно е в регулиране на пантите и притискащите пъпки на заключващия механизъм като в по- сериозните случаи се налага разстъкляване и повторно остъкляване на прозореца. Смяна на гуменото уплътнение също е решение при ремонт на дограма, макар да се налага рядко в практиката

- вратата или прозореца не се отваря- регулиране на обкова ( заключващите механизми), смяна на дръжката, пантите, както и цялостна смяна на заключването в по- сериозните случаи при ремонт на дограма

- добавяне на допълнително крило на мястото на неотваряема част- възможно е само с профил крило от същата марка и серия профил ( напр: Века- VEKA, K.B.E., Рехау- REHAU, Тисен- THYSSEN, Саламандър-SALAMANDER и др.)В отделни случаи и при определени серии профили е възможна комбинация от една система с друга- обикновено при ремонт на дограма с немски профили.

- добавяне/ монтаж на двуосово отваряне за проветряване- без ограничение на марката дограма, стига да не е прекалено стара система, в която все още не е вграден единния стандарт за обков; т.н. " евроканал"

- влага в помещението- има лесен и елегантен начин за справяне с проблема- вгражда се система за циркулация на въздуха, която работи при затворено положение на прозореца- т.н. "regel- air". Предимствата са, че не се вижда по никакъв начин при затворено положение и не загрознява дограмата. Ефективна е при по- леки случаи, докато при по сериозни въпроса е по скоро комплексен и изисква по- задълбочено изследване. В общи линии проблема с влагата е много сериозен, отчасти дори ирационален и се дължи както на добрата изолация на новите системи за прозорци, така и с изолацията на стени и тавани, изложението на помещението, функцията на помещението, липса на проветряване и т.н.

- монтаж на противовзломен обков/секюрити механизъм/- виж "обков"

- смяна на стъклопакети, дефектирали или счупени- виж "стъклопакети"

- дограмата тече/ стъклата се изпотяват/- Нормално е при наличие на влага тя да кондензира на най- студеното място в помещението- това обикновено е стъклото на прозореца(прост физичен закон).Това обаче не е проблем на дограмата, проблема трябва да се търси в източника на влага и да се отстрани или намали доколкото е възможно . Решението е да проветрявате по- често, да не затваряте прозореца напълно ако сушите дрехи, готвите, спите и т.н. Други решения на проблема са свързани с поставяне на гореспоменатите вентилационни клапи в профила или в самия стъклопакет - т.н. регулатори на въздуха- regel-air; поставяне на первази; отводняване на касата и крилата

Под РЕМОНТ НА ДОГРАМА разбираме отстраняването на тези и всички други проблеми, които възникват при експлоатацията на прозорци и врати. Ангажираме се с извършване на сервиз и ремонт без оглед на това как, кога,от кого и т.н. е поставяна дограмата. След всеки наш ремонт получавате и гаранции за извършената дейност. Стремим се всички намеси по дограмата да се извършват на място- на самият обект с оглед на това да се пести време, разходи, както и да не остава помещението отворено. В много редки случаи това е невъзможно поради естеството на работа( например нуждата от специализирани машини за обработка). Всички детайли свързани с естеството на ремонта се коментират най- точно след посещение на място и оглед от наш специалист. Добавяне на ново крило или промяна отваряемост на съществуващо, смяна на стъклопакети или гумени уплътнения, регулиране на задвижващите механизми - всички тези проблеми, както и редица други вече са напълно разрешими. Убедете се сами!